Unlock tolerance

‘Niemand is zijn stoornis’, zo luidde de destigmatiseringscampagne van GGZ Friesland in 2015 waar de organisatie de landelijke communicatievakprijs mee won. Een psychische aandoening, soms zelfs in combinatie met alcohol- of drugproblematiek, is al moeilijk genoeg. Om daarnaast ook nog ongewild een stigma te moeten dragen, belemmert, verzwaart en bemoeilijkt het leven en herstel nog meer. 

Tolerantie naar deze kwetsbare doelgroep is daarom van groot belang en maakt wezenlijk verschil in het herstel- en re-integratieproces. 

Helaas lijkt het tolerantieniveau nu en in de afgelopen jaren alleen maar te dalen. Media kijken soms slechts door één venster en framen zonder pardon kwetsbare personen op een negatieve manier. De reacties van personen op online (social) media zijn vaak niet mals; vol onbegrip en bespottend. Dergelijke reacties hebben in geen enkel opzicht een positieve uitwerking op de personen die aan een online schandpaal worden genageld. Dit fenomeen noemen we doxing. Dat is iets waar verschillende maatschappelijke instellingen tegen willen strijden.


GGZ Friesland, Zienn en Suksawat werken daarom samen aan een stevige multimediale bewustmakingscampagne voor een toleranter Friesland en Nederland. De campagne speelt zich zowel online als offline af en werd in juni 2018 gestart met een geregisseerde undercoveractie en vanaf juni 2018 deze mysterieuze escaperoom. Tijdens deze undercoveractie maak je kennis met Emma. En Emma is weer een bekende van Hendrik, de hoofdpersoon uit onze Escaperoom. Wil je weten hoe? Reserveer nu en beleef de Escaperoom.

GGZ Friesland, Sixmastraat 2, 8932PA Leeuwarden

058-2848715 | pr@ggzfriesland.nl

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle